Manevrai eismo juostose

Atminkite, kad neatsargus vairavimas, dažnas ir nereikalingas eismo juostų keitimas, „užkišinėjimas", pavojingų situacijų sukėlimas, įvairūs staigūs manevrai, verčiantys kitus eismo dalyvius staigiai stabdyti ar keisti važiavimo kryptį, veiksmai keliantys pavojų eismo, savo ir (ar) žmonių saugumui yra traktuojami kaip chuliganiškas vairavimas!

Manevrai eismo juostose ir chuliganiškas vairavimas

Chuliganiško vairavimo pasekmės gali būti itin skaudžios.

Jeigu eismas labai intensyvus ir visos eismo juostos užimtos, keisti eismo juostą leidžiama tik prireikus pasukti, apsisukti ar sustoti (KET 110 p.). Priešingu atveju, vairuotojui dažnai keičiant eismo juostas be reikalo, akceleruojant ir taip sudarant pavojų aplinkiniams - bus traktuojamas chuliganiškas vairavimas. Labai dažnai eismo įvykiai baigiasi tragiškai, kai lenkiama neįsitikinus, jog tai daryti yra saugu. Niekada nelenkite, jei nematote ilgos laisvos kelio atkarpos dėl vingių, įkalnių, kelio ženklų ar kitų objektų.

Taip pat saugaus atstumo nesilaikymas. Didelė klaida važiuoti „prilipus“ prie kitos transporto priemonės. Kartais tokių atvejų pasitaiko ne tik miestuose, bet ir važiuojant magistraliniais keliais ar greitkeliais. Priekyje važiuojančio automobilio vairuotoją tai gali stipriai erzinti ir jis, neatlaikęs įtampos, gali kirsti per stabdžius. Taip gali nutikti labai skaudus eismo įvykis.

Baudos

Chuliganiškas vairavimas, t.y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis KET pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų užtraukia vairuotojams baudą nuo 450 iki 550 eur su teisės vairuoti atėmimu nuo 12 iki 24 mėnesių.

Patarimas! Niekada „neauklėkite" kito „chuligano" aplenkiant ir staigiai stabdant prieš jį, taip pat rodant nepadorius gestus per langą ar kitokiais veiksmais. Toks elgesys gali iššaukti kito vairuotojo agresiją ir gali baigtis dideliu konfiltu ar net nelaime. Apie pavojingus kito vairuotojo veiksmus informuokite policiją, skambindami trumpuoju pagalbos numeriu 112.

Tęsti toliau  
Komentarai

0 comments