2. 8. Kada galima važiuoti A, 4+, elektromobiliams skirta eismo juosta?

Jei vairuojate įprastą lengvajį automobilį. paprastai važiuoti visuomeniniam transportui skirta A juosta – draudžiama. Tačiau yra situacijų, kai tai leidžiama ar net būtina. Apie tai – šioje pamokoje:

Kada lengviesiems automobiliams leidžiama važiuoti A juosta?

A juosta yra skirta maršrutiniam transportui, tačiau kartais ja galima važiuoti ir lengviesiems automobiliams:

  • Į raide „A“ arba kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ pažymėtą eismo juostą privalote įvažiuoti prieš sukdami į dešinę, jei ši eismo juosta atskirta punktyrine ženklinimo linija (jei atskirta ištisine ženklinimo linija, įvažiuoti į eismo juostą - draudžiama).
  • Galima įvažiuoti į "A" raide pažymėtą eismo juostą, apvažiuojant sustojusią į kairę sukti transporto priemonę.

Raudonam automobiliui draudžiama parodytu būdu pralenkti traktorių. Tai būtų leidžiama tik jei traktorius sustotų, sukdamas į kairę (rodytų kairįjį posūkį)

  • Jei jūsų automobilyje važiuoja keturi ar daugiau asmenų, galite važiuoti juosta, kuri pažymėta ženklu „4+“.
  • Jei vairuojate elektromobilį, galite važiuoti juosta, pažymėta elektromobilių simboliu.
  • Taksi automobilių vairuotojai gali važiuoti eismo juosta, kuri yra paženklinta užrašu "Taksi".
  • Maršrutinio transporto eismo juosta gali važiuoti mopedų vairuotojai ir dviratininkai.

Taip vairuotojui paimti keleivius draudžiama, nes lengvajam automobiliui įvažiuoti į A juostą leidžiama tik sukant į dešinę.


Kelio ženklai:

525. Įvažiavimas į kelią su eismo juosta maršrutiniam transportui (Nurodo, kad įvažiuojama į kelio ženklu „Kelias su eismo juosta maršrutiniam transportui“ pažymėtą kelią).

Įvažiavimas į kelią su eismo juosta maršrutiniam transportui

523. Eismo juosta maršrutiniam transportui (Nurodo eismo juostą, skirtą maršrutiniam transportui, važiuojančiam ta pačia kryptimi kaip ir visas transporto priemonių srautas. Kai kelio ženklas naudojamas su galiojimo laiką nurodančiomis papildomomis lentelėmis, nurodo, kad maršrutiniam transportui skirta eismo juosta galioja nurodytu laiku):

Eismo juosta maršrutiniam transportui


Horizontalus kelių žymėjimas:

1.21. Raidė „A“ žymi eismo juostą, skirtą tik maršrutiniam transportui, arba maršrutinio transporto stotelę, išskyrus Taisyklių 181 ir 182 punktuose nustatytus atvejus.

1.28. Užrašu „TAKSI“ pažymėta maršrutiniam transportui skirta važiuojamosios dalies eismo juosta leidžiama važiuoti lengviesiems automobiliams taksi.

1.29. 4+ simboliu pažymėta maršrutiniam transportui skirta eismo juosta leidžiama važiuoti automobiliais, kuriuose važiuoja 4 ir daugiau eismo dalyvių.

1.30. Elektromobilių simboliu pažymėta maršrutiniam transportui skirta eismo juosta leidžiama važiuoti elektromobiliams. Elektromobilių simboliu gali būti žymimos stovėjimo vietos, skirtos tik elektromobiliams ir kitoms elektros varikliais varomoms transporto priemonėms įkrauti.


KET XXII. Maršrutinio transporto pirmenybė (179-182 p.)


Turite klausimų? Prisijunkite ir rašykite komentaruose:

Tęsti toliau  
Komentarai

0 comments