1. 6. Praktikos egzaminas (+VIDEO)

Kaip vyksta vairavimo praktikos egzaminas?

Prieš pradėdami egzaminą, galite susipažinti su automobiliu, kuriuo būsite egzaminuojamas, susireguliuoti sėdynę, vairą, saugos diržą bei veidrodėlius, susipažinti su valdymo prietaisais. Prieš egzaminą egzaminuotojas užduoda 3 klausimus, susijusius su automobilio sandara. Neatsakytas klausimas yra vertinamas kaip viena nekritinė klaida (egzamino metu padarius 9 nekritines klaidas, jis laikomas neišlakytu). Vairavimo egzaminas ir specialieji vairavimo manevrai (automobilio pastatymas į stovėjimo vietą, ribotas apsisukimas ir kt.) vyksta realiame eisme gatvėje.

Praktikos egzaminą gali stebėti vairavimo instruktorius, su kuriuo išlaikėte mokyklinį praktikos egzaminą. Kitiems asmenims egzamino metu automobilyje būti draudžiama. Praktikos egzamino metu yra daromas vaizdo ir garso įrašas.

Ar egzamine galima naudoti pagalbines automobilio apsaugos priemones?

Dalis pažangių pagalbos sistemų jau yra naudojamos ir naujuose „Regitros“ automobiliuose, skirtuose būsimiems vairuotojams egzaminuoti. Pavyzdžiui, daviklis, kuris informuoja vairuotoją kitai transporto priemonei atsidūrus vadinamojoje „aklojoje zonoje“ ar parkavimo davikliai bei kameros.

Lietuva vadovaujasi tuo pačiu principu kaip ir kitos šalys: daugėjant sistemų įvairovei, egzaminavimo tikslas išlieka toks pat – patikrinti vairuotojo gebėjimus, bet ne sistemų efektyvumą.

Taigi, egzamino metu ir toliau vertinama, kaip būsimas vairuotojas ne tik geba valdyti automobilį, bet ir kaip įvertina galimas grėsmes kelyje, kokius reikiamus sprendimus priima. Kitaip tariant, tokios sistemos padeda vartotojui, tačiau negalima jomis aklai vadovautis.

Pavyzdžiui, jei automobilis rodo, kad vadinamojoje „aklojoje zonoje" nėra automobilių, tai nereiškia, kad persirikiuodamas, vairuotojas neturi žvilgtelėti per petį. Taip pat ir su parkavimu – statydamas automobilį vairuotojas neturi pasikliauti tik parkavimo sensoriais, bet ir žvalgytis bei naudotis veidrodėliais.

Regitros inf.

Registracija

Registruotis į vairavimo egzaminą galima internetu arba telefonu 8 700 55 151.

Kas bus, jei neatvyksite į egzaminą?

Jei užsiregistravę į egzaminą, į jį neatvyksite, kitą kartą į jį galėsite nemokamai užsiregistruoti tik po mėnesio. Anksčiau egzaminui registruotis galėsite tik sumokėję baudą.

Kokius dokumentus reikia turėti atvykus į praktikos egzaminą „Regitroje“?

1. Asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
2. Galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, kad sveikatos būklė ir psichofiziologiniai gebėjimai yra tinkami vairuoti atitinkamos (-ų) kategorijos (-ų) transporto priemonę (-es);
3. Sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, kad yra baigtas mokymas pagal privalomojo pirmosios pagalbos mokymo programą;
4. Galiojantį vairuotojo pažymėjimą, jei jis anksčiau buvo išduotas.


Registracija į egzaminą „Regitroje“ internetu: Regitra.lt


Turite klausimų? Prisijunkite ir rašykite komentaruose:

Tęsti toliau  
Komentarai

3 comments